Att låna eller inte låna?

Hej på er! Jag tittade lite mer på det här med ny soffa med tanke på att jag och Liza verkligen vill ha en mysig sittyta tillägnad alla våra film- och seriemaratons. Jag har hittat några jag gillar men kan inte riktigt bestämma mig om jag ska ta från sparpengarna eller kanske köpa en soffa på avbetalning? Jag läste på om olika alternativ och hur allt det här med avbetalningar och lån faktiskt funkar. Man vill ju liksom inte fastna i någon lånefälla eller dra på sig höga räntor. Men det jag tittat på är avbetalning räntefritt och det är ju faktiskt ett alternativ! Mina sparpengar sitter på fonder i dagsläget och därför vill jag gärna inte plocka ut dessa i onödan och framförallt är det ju trevligt att låta pengarna fortsätta växa istället. Det är ju lite lurigt det här med olika lån och liknande så det gäller att läsa på. Behöver du också veta mer eller går i tankar om lån? läs mer här! För min del blir det nog räntefri avbetalning på soffan. Men jag ska fundera lite till!

Rosa spargris mot rosa bakgrund