Skaffa hund

Min vän Erik var hos mig häromdagen för att hänga med på en långpromenad med Stigen. Han berättade att han funderar på att skaffa hund och att det äntligen kommer att fungera eftersom de ska ombilda hyreslägenheterna i hans hus till bostadsrätter. Hans hyresvärd har haft så stränga regler att han inte vågat skaffa hund tidigare. Nu har de kontaktat experter från Restate som påbörjat en ombildning av fastigheten, och alla i huset är redan överens om att ha en hundrastgård utanför. Han frågade mig lite om hur det är att ha hund, speciellt i början när den är en valp. Jag sa att man behöver tänka noga innan man bestämmer sig. Har man tiden som krävs? Ingen hund ska vara ensam hemma mer än 6 timmar i taget. Det krävs mycket tid för att uppfostra en hund och för att få hunden rumsren. Tiden tyckte han sig ha koll på så snart kanske Stigen får en kompis.

Skog med solstrålar mellan träden
Liggande svart labrador