Varför ska man ha en jaktradio?

Det är en ganska vanlig fråga jag får när jag träffar nya oerfarna jägare som precis kommit igång med jakten på riktigt. Och faktum är att det är en otroligt viktig del i utrustningen om man håller på med jakt.

Ofta jagar man i jaktlag och det är sällan man går precis jämte varandra men man måste ändå kunna kommunicera med varandra utan att djuren man jagar uppfattar rösterna och skräms iväg. För att kunna göra detta så bör man alltså ha en jaktradio. Då kan man (om man köpt en någorlunda bra radio) till och med viska till varandra i radion utan att det brusar en massa och djuren springer iväg.

Detta är perfekt om man kanske finner sig själv i en farlig situation och behöver hjälp, eller helt enkelt har hittat flera mål som man kräver assistans för att kunna ta ner. Då kan man enkelt anropa någon annan men radio och guida den personen till din plats.