Det här med buffert!

Godmorgon alla glada!

Hoppas september behandlar er lika bra som det behandlar oss. Liza och jag bara njuter av höstens intågande just nu. Den enda kuggen i hjulet är att Liza nu har blivit varslad från sitt jobb. Hon har varit anställd som inhyrd konsult på ett större företag i flera år, men nu har hon då fått reda på att hon kommer få sluta där i slutet av oktober. Jag förstår verkligen inte hur Sverige tänker med den här anställningsformen, alltså. Varken hon eller företaget har egentligen någon särskild trygghet, då hon egentligen inte har haft någon uppsägningstid alls. De hyrs in, lärs upp och sedan hänger det på förfrågan och behov. De lägger alltså en massa resurser på att lära upp människor som dagen efter kan säga ajöss och inte komma tillbaka. Jag förstår verkligen inte ..

I vilket fall som helst så blir det ju då lite ekonomiskt ansträngande för stackaren. Jag hjälper ju klart till så mycket jag kan, men en hotellön är ju inte direkt miljarders varje månad. Vi har börjat kolla upp alternativ för om det verkligen krisar någon månad och jag har hittat ett företag där man kan låna 25000 kr i 24 månader. Det låter ju faktiskt rimligt, ska bara läsa på lite mer om villkoren och räntan också. Det är ju inte säkert att vi ens kommer behöva någon hjälp om hon faktiskt får sig ett jobb snabbare än kvickt. Jag tror det, eftersom hon är hon! Så om någon har någon jobb-tips så uppskattas det stort om ni slänger ner några rader!

Hörs!