Supergod middag

Igår hade jag total brist på fantasi när det kom till middag och mat. Jag hade ingen aning om vad jag skulle laga alls och jag kände bara att “nää nu går jag och köper två pizzor”.

Men jag gjorde ett försök till att hitta ett gott recept på nätet och när jag googlade “Lätt recept fläskfilé” fick jag upp en hel del bra alternativ. Och jag hittade ett som var så otroligt gott på Arlas hemsida! Receptet kallas för Fläskfilé Balsamico och här kommer det (direkt kopierat):

Lånad från ArlaIngredienser:

  • 500 g fläskfilé
  • Arla® Svenskt Smör
  • 1⁄2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 1⁄2 dl Kelda® matlagningsgrädde
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk konc kycklingfond
  • 2 tsk oregano
  • 1⁄2 tsk kinesisk soja
  • 1⁄2 msk majsstärkelse
Gör så här:
Skär köttet i 2-3 cm tjocka skivor. Salta och peppra och stek dem i smör i en stekpanna. Tillsätt grädde, vinäger fond, oregano och soja. Rör om och låt koka 3-5 min. Red ev av med majsstärkelse utrört i lite vatten.
Riktigt gott! Tack Arla!