Nu är det täppt

Hoppsan, tiden flyger visst iväg. Nyss var det sommar och nu är vi redan långt in i november. Jag vet att vissa tycker det är bra när tiden går fort. Men för mig som försöker reda ut lite i mitt inre vore det bra om jag själv kunde hänga med och landa lite emellanåt… Meditation på schemat kanske?

 


Jo, igår ringde mamma för att berätta att det kommer ett kluckande ljud från avloppen där hemma och att det tar himla lång tid innan vattnet rinner ner. Föräldrar berättar de mest roliga vardagshändelser… Jag tipsade henne att kolla på rörspolningstockholm.se och kolla med dem om de kan hjälpa till.

Jag hoppas att det funkar för jag läste för inte så länge sen att den vanligaste anledningen till stopp i avloppen runt jul är att de flesta spolar ner skinkspadet. Och när det är kallt i marken så stelnar fettet i skinkspadet i rören och täpper till… I år är det jag som återvinner skinkspadet och ska använda det som bas i grönkålsoppa. Grönkålssoppa? Va, vad är det för nåt? Grönkål är nåt de äter till julen bland annat i Halland. Visste ni inte det? Gott som fan är det i alla fall.